Natten 8 - 9.6

Utgivningsdatum 9.6.2017 6.24
Nyhet

Under natten har polisen jobbat med bland annat följande:

Nu är sommaren här på riktigt. Alla grundskolelever har nu också fått sommarlov. Från polisens sida vill vi önska alla skolelever och även andra en riktigt skön sommar. De flesta ungdomar polisen stötte på under natten betedde sig exemplariskt. Även fältare och vuxna på stan har bidragit med sin insats för att hålla alkoholintaget bland ungdomarna på en bra nivå.

Lagen förbjuder både innehav och bruk av alkohol för minderåriga. All form av överlämnande av alkoholhaltiga drycker till minderåriga är också olagligt. Trots detta förekom det till viss del även denna natt.

Vid en färjankomst utfördes alkohol / tull kontroll i Västra hamnen. Samtliga kontrollerade bilister var nyktra. I samband med kontrollen påträffades två efterlysta personer. Dem ene sattes på fri fot efter att stämning delgivits. Den andre kommer senare att förpassas till fängelse för att avtjäna fängelsestraff, men förblir på polisstationen några dagar framöver för att bland annat förhöras i diverse olika ärenden som står till grund för efterlysningen.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet