Natten den 4-5/1

Utgivningsdatum 5.1.2014 0.00
Nyhet

Nattpass:

- Anmäldes att en arg och irriterad kvinna gick omkring i centrum under den tidiga kvällen. Kvinnan påträffades av polispatrull och ilskan uppgavs bero på att denne saknade bostad för natten. Polisen konsulterade.

- Mopedburna ungdomar tycktes ha kommit överens om att träffas på stan och köra tillsammans under kvällen. Störda fotgängare och oroliga bilister påpekade mopedernas framfart. Polisen stannade flera mopedburna ungdomar och pratade med dessa och berättade om vikten av fungerande belysning och bromsar m.m. Tråkigt nog var många av mopederna i uselt skick och belades med körförbud samt att föräldrarna kontaktades. Ungdomarna förstående och samtalen var givande för både polis och ungdomar, samt för föräldrarna hoppas vi innerligt.

En moped observerades köra utan registerskylt och belysning och skulle av polisen stannas liksom de övriga. Mopeden stannade inte utan valde att köra undan genom att ta sig fram på gågata, på Torggatan i Mariehamns centrum. Polisen som hade sin ungdomspolis i tjänst identifierade föraren på andra vägar än att följa det genom staden. Polisen meddelade förädrarna som ombads kalla hem sitt barn. Innan detta lyckades hade den misstänkte mopedföraren hunnit med flera fall av trafikförséelser bl.a. genom att inte stanna på polismans tecken, köra på gång- och cykelväg och framförande utan föreskriven belysning. Även misstanke om äventyrande av trafiksäkerheten då mopeden framförts på bakhjulet. Ytterligare misstanke om grovt äventyrande registrerades då mopeden observerades köra rakt genom korsning med väjningsplikt utan att sakta in, detta i korsningen intill polisstationen längs Strandgatan och Styrmansgatan. Ärendet utreds.

- Anmäldes misshandel i privat bostad i Mariehamn. Polis till platsen. En av de båda parterna hade tillfogats skador i huvudet som krävde läkarvård och sändes med ambulans till sjukhuset. Oklarheter kring händelsen och ärendet utreds vidare.

- Polisen kallades till olika adresser i Mariehamn under natten då oroliga ringt och berättat att personer slocknat utomhus. Inga gripanden behövdes.

- En personbil för vilken det inte erlagts fordonsskatt påträffades på Neptunigatan. Böter för fordonsskatteförseelse delgavs samt att bilen avregistrerades.

- En personbilsförare som körde i betydande överhastighet längs Österleden i Mariehamn har förundersökningsåtgärder att vänta angående äventyrande av trafiksäkerheten samt körkortsindragning då överhastigheten var över 30 km/h.

- Ett fordon som stannades på grund av avvikande körsätt konstaterades ha punktering på ett bakdäck vilket föraren inte var medveten om.

- Patrullering har skett även på norra Åland där allting tycktes vara lugnt.

- Mellan uppdrag och övervakning detta nattpass lyckades en patrull klämma in lite träningstid i polisens eget gym.

- I övrigt försökte polispatrullerna visa sig synliga och övervaka krogstängning i Mariehamn denna lördagsnatt/söndagsmorgon. Allting gick lugnt till och alla nöjda och glada.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet