Natten till måndag

Utgivningsdatum 17.4.2017 7.05
Nyhet

Natten var lugn, till en början!

Polisen påträffade vid trafikkontroll en fartsyndare som höll 25km/h överhastighet i Lemland, Söderby på de bra torra och vägarna inom 70-område. Vid samma kontroll påträffades ett fordon vars fordonsskatt ej erlagts. Böter delgavs. Samtliga förare nyktra.

Vid tretiden på natten anmäldes en påkörning ha skett på Skönviksvägen i Mariehamn och att den misstänkte smitit från platsen. Polisen satsade sina resurser på att finna den misstänkte och kunde inom kort stoppa fordonet i närområdet. Föraren till det misstänkta fordonet är nu själv misstänkt för grovt rattfylleri efter att ha blåst 0,86 mg/l. i precisionsalkometer vilket ger en exakt halt alkohol i blodet för avgörande i tingsrätt. Ytterligare brott som kommer i fråga är två fall av äventyrande av trafiksäkerheten på grund av kollisionen samt att man lämnat olycksplatsen.

Vid ett hemfridsskyddat område i Mariehamn hade man under kvällen en ovälkommen gäst som vägrade avlägsna sig. Denne hade dock lagt benen på ryggen när man kontaktade polisen och var försvunnen då polispatrull anlände. Inga åtgärder krävdes av ordningsmakten.

Under morgontimmarna fick polisen in en anmälan om en stulen bil i Jomala var de misstänkta försvunnit ut i terrängen. Eftersök pågår, likaså utredningen.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet