Nattpatrullering

Utgivningsdatum 18.2.2017 6.37
Nyhet

Polisen har olika teman och inriktning i den informationsbaserade övervakning som sedan analyseras och är som grund för framtida punktövervakning och resursfördelning.

Under nätterna har man koncentrerat sig till hamnövervakning. Polispatrull på väg ut till Eckerö, Berghamn för kontroll av avgående och ankommande noterade ett fordon ha brister i sitt skick. Fordonet framfördes osäkert och man beslöt att stoppa ekipaget. Föraren uppvisade tydliga drogtecken och blåste negativt i alkometern. Polisen tog därför ett drogtest på föraren vilket visade positivt. Föraren är nu misstänkt för straffbart bruk av narkotika, likaså rattfylleri. Körkortet omhändertogs och den misstänkte greps för utförande av tvångsmedel och släpptes sedan fri i väntan på vidare förundersökningsåtgärder.

Överlag har natten varit relativt lugn, polisen har kallats til följande uppdrag:

- Inbrottsalarm i Mariehamn

- Berusad person i Mariehamn som sjukvårdare konstaterat inte vara i behov av vård. Greps av polis för tillnyktring.

- Misstänkt rattfylleri, polisen granskade föraren, uselt körsätt konstaterades men föraren nykter.

- Berusad förvirrad person på Klinten i Mariehamn utan ytterkläder. Polisen som är till för att hjälpa allmänheten gjorde ett gediget eftersök för att finna denne lättklädde. Efter en hel del mantimmar nedplöjt påträffades den berusade mannen i Jomala strax utanför Mariehamn. Denne trodde sig vara i Uppsala och polismännen gjorde ett bra försök att föra hem mannen, detta slutade dock med ett polislagsgripande för att skydda denne då han till sistbedömdes inte kunde ta omhand sig själv.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet