Onsdag den 24/5

Utgivningsdatum 24.5.2017 18.46
Nyhet

Kort om dagspasset för polisen den 24.5

Under förmiddagen kontrollerades trafiken längs Hammarlandsvägen där en moped körde överhastighet om 67 km/h. Detta resulterar i en brottsanmälan som kunde avslutas direkt med att böter delgavs på plats. Ärendet gäller olovlig körning då en moped med dessa konstruktionsändringar klassas som lätt motorcykel och då krävs minst A1 körkortsklass, vilket föraren inte hade. Även trafikförseelse kommer i fråga. Körrätten drogs in och fordonet avregistrerades.

En överhastighet med paketbil i Boda, Hammarland, 114 km/h på 90-väg.

Polisen kallades på inbrottsalarm i Sund, detta var falskt och räkning skickas.

Polisen kallades till en adress i Jomala där man anmält att hund var lös och utom kontroll. Uppgifterna gjorde gällande att det är ett återkommande problem och anmälan upprättas för vidare utredning.

Polisen besökte Eckerö för att delge kallelse, personen påträffades ej.

Polisen kallades till en brand, detta var en brasa som åter tagit fart och samtliga enheter kunde snabbt återgå. Det råder eldningsförbud i Landskapet, det är torrt i markerna!

Utöver detta har en polispatrull befunnit sig vid Maxinge för att locka folk till att bli poliser. Även andra frågor går att ställa då polisen är på samma plats i Jomala imorgon då polisen åter försöker vara på plats.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet