Övervakning och polisuppdrag

Utgivningsdatum 17.2.2017 20.43
Nyhet

Natten den 16-17/2 satsade polisen sina resurser på trafikövervakning. Ett stort antal fordon stoppades och trafik i hamnområden granskades vid färjanlöp. Anmärkningar delades ut i mångfald för trasiga ljus och avsaknad av handlingar. Körkort och registerutdrag skall alltid medföras i trafik!

Böter har delgivits då polisen misstänkter ett fall av äventyrande i korsningen Skrakvägen, Västra ytternäsvägen då en bilist inte iakttog väjningsplikten och tvingade polisfordon att tvärbromsa för dess framfart. 16 dagböter delgivet! Två överhastighetsböter delgavs på längs Hammarlandsvägen för överhastighet. På 90-väg uppmättes hastigheter om 112 och 115 km/h. Böter delgavs på plats.

Under morgontimmarna den 17/2 anmälde en förälder att man var rädd för sitt liv och sin hälsa då sonen kommit hem och var aggressiv och uppträdde påverkat, sonen hade diverse tillhyggen som yxor och andra farliga föremål. Polisen sände två patruller som med kommendering fick mannen under kontroll och grep denne, inledningsvis enligt polislagen, i väntan på läkarbedömning av hälsotillstånd. Vid gripandet påträffades en ansenlig mängd narkotika som omhändertogs. Polisen utreder nu straffbart bruk av narkotika och det grövre brottet på straffskalan, narkotikabrott. Förälder har konsulterats angående behövliga och nödvändiga åtgärder för sin inneboende son.

Polisen utförde även gatuövervakning med inriktning på narkotika. Personer granskades men inga brott uppdagades under denna övervakning. Misstänker man som privatperson försäljning eller missbruk av narkotika kan man med fördel kontakta polisen, det går bra att vara anonym i dessa ärenden.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet