Skolavslutningshelg

Utgivningsdatum 3.6.2017 6.07
Nyhet

Polisen har haft en relativt lugn natt där två fordon som ej varit i skick har avskyltats för att besöka Motorfordonsbyrån då fordonen är i skick för kontrollbesiktning.

Nattpasset började dock med en anlagd brand intill en byggnad och risk för stora ekonomiska skador var överhängande. Med hjälp av brandkår, vittnen och effektivt polisarbete kunde tre minderåriga gärningsmän identifieras. Misstanke om försök till sabotage meddelades ungdomarna samt deras föräldrar. Sociala myndigheter är underrättade.

Polisen har övervakat ordningen på staden i samband med skolavslutningar, detta i samarbete med Fältarna. Väldigt få ungdomar i rörelse i Mariehamn. Däremot hade en privat fest ordnats i Jomala där ett 100-tal ungdomar skulle befinna sig. Kom ihåg; föräldrar har ansvar för sina egna barn, var de är och vad de förtär. Håll kontakten med dem och se till att de har en trygg plats att komma hem till på utsatt tid.

Polisen har under natten gjort två polislagsgripanden. Ett av dem då en kroggäst inte åtlydde krogens ordningsmän och det andra då ett sällskap inte förmådde ta hand om sin berusade vän, gripande för att skydda denne.

Alkotest utfördes under natten i Jomala, Möckelö. 19 fordon kontrollerades varav en förare blåste positivt, men under gränsen för rattfylleri.

Polisen kunde i samarbete med gränsbevakningen besöka en skärgårdskommun då det påträffats misstänkta sprängämnen. Det för att oskadliggöra så att ingen skadas. Detta utfördes med lyckat resultat av polis med skolning i området.

Imorgon har vi ännu fler skolavslutningar och examensfester. Polisen kommer att övervaka med inriktning på ungdomar och alkohol. Ni kommer att se oss på cykel, till fots, på motorcykel och i patrullbilar. Välkomna fram och prata, spring inte när ni ser oss, det kan väcka misstankar!

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet