Solig söndag

Utgivningsdatum 5.3.2017 18.40
Nyhet

Polisen kallades under morgonen till en brand i en lastbil i Saltvik, Kroklund. Branden var av mindre karaktär och brandkåren skötte saken i vilken polisen inte misstänker brott.

Polisen anordnade en trafikkontroll under de arla timmarna i Geta, närmare sagt på huvudvägen i Vestergeta. Ett fordon hann kontrolleras innan man fick avbryta för precisionsalkometertest i Mariehamn då föraren kunde misstänkas för grovt rattfylleri. Alkoholhalten konstaterades vara 0,37 mg/l. Gränsen går numera vid o,35 mg/l. vid misstanke om grovt rattfylleri.

Polisen kallades till en av Mariehamns stads fastigheter i Mariehamn, inbrottsalarm. Konstaterades av polisen vara ett falsk alarm och man kunde återgå.

Polisen genomförde under förmiddagen en trafikkontroll vid Lemströms kanal, 11 fordon granskades. Fordonen var i skick att framöras och förarna i skick att framföra.

Polisen kallades till en av "Landskapets" fastigheter på landsbyggden, inbrottsalarm. Konstaterades av polisen vara ett falsk alarm.

Ytterligare en trafikkontroll genomfördes på Torpvägen i Eckerö, fem fordon granskades där och samtliga glada och nyktra med solsken i blick. Lönar sig att leta upp solglasögonen gott folk, vårsolen mot gnistrande snö försämrar sikten i vägdammet. Chansa inte, sakta ner när det händer er!

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet