Stökig påsklördag för polisen

Utgivningsdatum 15.4.2017 20.01
Nyhet

Under eftermiddagen inträffade ett flertal incidenter i Mariehamn där fotbollssupportrar störde ordningen på allmän plats. Vid 15.30-tiden anmäldes till polisen om ett slagsmål i skogspartiet vid Baltichallen där flera personer var inblandade. Då polispatrullerna anlände till platsen hade flertalen sprungit iväg. Polisen grep på platsen fem fotbollssupportar. Personerna är nu misstänkta för att ha stört ordningen på allmän plats, samt äventyrar säkerheten. En av de gripna innehade också ett bloss, som omhändertogs då det kan misstänkas att den innehades i syfte att användas för att skada någon annan. Samtliga gripna kommer sinom tid delges böter. Polisen misstänker att personerna som deltog i slagsmålet var fotbollssupportar från Sverige och Finland som hade kommit överens om att möta upp. Största delen av de som deltog är okända för polisen och hittills har inte framkommit i utredningen om vilka de var.

Under matchen förorsakade två fotbollssupportar så pass mycket störning att de greps av ordningsvakterna. De gripna överlämnade till polisen. Den ena av de gripna innehade en liten mängd ämne, som misstänks vara cannabis. Ämnet omhändertogs och den misstänkte kommer att delges böter för innehav av ringa mängd narkotika.

Under eftermiddagen och kvällen skedde ett antal andra incidenter i centrum, bl.a. mindre handgemäng och annat störande beteende. Polispatrullerna lyckades avstyra så att inget värre inträffade.

Polisen bedömer att ca. 250 - 300 gästande fotbollssupportar rest till Åland idag. Av vad patrullerna iakttagit och vad anmälts till polisen verkar det som vissa av dessa har haft annat mål för resan än att bara titta på fotboll.

En del av gästande fotbollssupportar har redan lämnat Åland och en grupp befars att göra det i natt.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet