Torsdag!

Utgivningsdatum 6.4.2017 18.30
Nyhet

Polispatruller fick fortsätta var de under gårdagen den 5/4 slutade! Under gårdagens eftermiddag anmäldes en person hota människor med kniv i en av Mariehamns centrums allmänna fastigheter. Polisen kunde gripa den misstänkte och omhändertog en kniv/dolk av större modell. Man kunde delvis lugna de människor som uppmärksammat händelsen genom själva gripandet, senare genom att meddela de som låst in sig på toaletter att situationen var under kontroll. Dock gav de knappa polisresurserna inte möjlighet att på plats utreda saken närmre och identifiera samtliga parter. Brottsärendet är under utredning. Under morgontimmarna torsdagen den 6/4 påträffade polisen en av de inblandade från gårdagens händelse i en privat bostad efter att grannar i området misstänkt att det kunde ha varit inbrott i egnahemshuset beläget i södra Mariehamn. Polispatrull som granskade fastigheten såg tecken på inbrott och påträffade en misstänkt i bostaden. Samtliga är kända av polisen sedan tidigare. I det senare fallet pågår förundersökning angående hemfridsbrott och skadegörelse. Den misstänkte som greps är åter försatt på fri fot.

Polisen besökte ett daghem i Mariehamn under förmiddagen, alltid lika uppskattat av de små och oskyldiga.

En anmälan om misstänkt rattfylleri ringdes in till polisen under eftermiddagen. Många av de rattfyllerier som anmäls leder till att förare kan misstänkas för brott, dessa anmälningar hjälper polisen i vårt arbete att förhindra körning i berusat tillstånd. I detta fall påträffades aldrig fordonet.

Polisen har under dagen sökt personer av olika anledningar. Orsaker kan vara körkort som dras in på grund av missbruk, av anledningen att man inte uppvisat erfoderliga läkarintyg.

Polisen har bistått privatperson som behövt ordningsmaktens hjälp för att återfå sin rättmätige egendom på ett tryggt sätt. Kan ses som ett sätt att förhindra brott från polisens sida, vilket är en av våra uppgifter enligt polislagen och som genomsyrar den preventiva verksamheten.

Dagens notis: Att elda föna och brasor på våren är vanligt förekommande. Risken för att elden sprider sig okontrollerbart är stor, det vet vi av erfarenhet. Lagen säger följande:

- Strafflagen 44 kap. 12§: Ovarsam hantering . Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet i strid med lag eller en bestämmelse som utfärdats med stöd av lag eller annars på ett ovarsamt sätt använder, hanterar eller förvarar:

1) skjutvapen, eld eller explosiva varor.

Framkallande av fara kan komma om följande uppfylls:

- Strafflagen 21 kap. 13§: Framkallande av fara . Den som uppsåtligen eller genom grov oaktsamhet utsätter någon för allvarlig «fara» till liv eller hälsa skall, om ett lika strängt eller strängare straff för gärningen inte stadgas på något annat ställe i lag, för framkallande av fara dömas till böter eller fängelse i högst två år.

Nyheter Nyheter Press meddelande importerat från gamla sidor sv Ålands polismyndighet