Utredning fortskrider

Utgivningsdatum 23.10.2024 15.40
Nyhet

Som tidigare har informerats om bedriver polisen en utredning gällande grovt bedrägeri som riktat sig mot KST. I ärendet finns flertalet misstänkta och polisen kommer inom kort börja höra vittnen i ärendet.

I september i år genomförde polisen flertalet genomsökningar med grund i misstanke om grovt bedrägeri begånget inom ramen för företagsverksamhet. Bedrägeriet riktade sig mot Kommunernas Socialtjänst, KST. En person greps i samband med ingripandet.


Därefter har den misstänkta som greps släppts. I dagsläget är däremot 8 personer misstänkta för att på ett eller annat sätt ha varit delaktiga i bedrägeriet. Polisen utesluter inte att än fler kan komma att misstänkas. 


Grunden för misstanken baserar sig på att man inom företaget, i samband med bedrivande av taxi-verksamhet, på ett felaktigt sätt använt färdtjänstkort och därigenom fakturerat KST mer än vad som är korrekt. I detta skede av utredningen kommer polisen inte ge dess mer information om summans storlek.


Misstanke finns om att gärningen har pågått under en längre tid och tangerar därmed många olika personer. I utredningen är det aktuellt att höra vittnen och de som berörs kommer direkt kontaktas av polisen. 


Utredningen bedrivs i nära samarbete med KST. Någon närmre tidtabell för när utredningen ämnar vara färdig går inte att ge i detta skede. 
 

Brott och utredning Nyheter Ålands polismyndighet