De första urvalsproven för Polis (YH)-examen

Utgivningsdatum 3.3.2014 0.00
Nyhet

Psykologiska test, koordinationsprov, att skriva en resumé och en essä, löpa 1 500 meter, bära en docka på 80 kilogram - i Polamks urvalsprov testas de sökande på många olika sätt.

Första skedet i urvalsprovet för den nya Polis (YH)-examen ordnas den 3 - 12 mars på Polisyrkeshögskolan i Tammerfors. Till provet har 856 sökande kallats.

- Till första delen av urvalsprovet hör ett skriftligt prov, bestående av en essä och en resumé, psykologiska test och ett konditionsprov. De sökande kan räkna med att provdagen varar i sammanlagt cirka nio timmar, berättar chefen för studieärenden Lotta Parjanen vid Polamks studietjänster. 

Urvalsprovet i sin nuvarande form är i bruk för första gången. Delar av provet är något ändrade och dessutom har poängsättningen och betoningarna reviderats. Ändringarna hänger ihop med att de som antas till polisutbildningen i fortsättningen avlägger YH-examen.

Urvalsprovets andra skede i april

De sökande som klarat av det första skedet går vidare till provets andra skede, som ordnas i april. 

- Då står en individuell uppgift och en gruppuppgift, en personlig intervju och ytterligare psykologiska test i turen. De som blir antagna till polisutbildningen genomgår dessutom en hälsoundersökning, ett narkotikatest och en säkerhetsutredning av Skyddspolisen.

Av de sökande antas 80 studerande till den finskspråkiga Polis (YH)-utbildningen som startar i augusti.

Informationen om urvalsprovet har samlats på adressen www.polamk.fi/sv/urvalsprov . Där finns bland annat läsmaterial för urvalsprovet, exempel på uppgifter i det skriftliga provet och videor om konditionsprovet.

Ansökan till den svenskspråkiga polisutbildningen pågår som bäst. Läs mer: www.polamk.fi/ansokan .

Nyheter Polisyrkeshögskolan Press meddelande importerat från gamla sidor