Nya skribenter till den finskspråkiga studerandebloggspalten

Utgivningsdatum 30.1.2023 16.01
Nyhet

Tre nya skribenter inleder sin verksamhet i bloggspalten Poliisiopiskelijat bloggaavat (Polisstuderande bloggar) på Polamks webbplats. De har cirka ett halvt års erfarenhet av polisstudier.

Aada sökte till polisstudier för första gången genast efter gymnasiet. Innan brevet om godkännande till Polisyrkeshögskolan till slut kom hann Aada gå armén, arbeta som servitör och studera bioanalys. Hon har också erfarenhet av att vara ett poäng ifrån en studieplats vid Polisyrkeshögskolan.

Riku arbetade som lärare på högstadiet när han inom en kort tid ofta fick höra att han skulle bli en bra polis. Ungdomens dröm om polisyrket blomstrade på nytt upp i Rikus tankar och slutligen började denna över 30-åriga familjefar förbereda sig för Polisyrkeshögskolans urvalsprov.

Marikki har före polisstudierna arbetat bland annat som väktare och avtalssoldat samt tillbringat tid utomlands. Marikki sökte till polisutbildningen eftersom hon vill bidra till att Finland förblir ett tryggt land.

Aada, Riku och Marikki skriver på finska. På vår webbplats finns också en svenskspråkig bloggspalt där studerande inom den svenskspråkiga polisutbildningen är skribenter. Senare i början av året inleder även en ny skribent sin verksamhet på den svenskspråkiga bloggspalten. De svenskspråkiga blogginläggen finns på adressen polamk.fi/sv/studerandebloggar.

Polisutbildning Polisyrkeshögskolan Tammerfors