Polisyrkeshögskolan deltar i Polisens dag 31.8.

Utgivningsdatum 20.8.2013 0.00
Nyhet

Polisyrkeshögskolan deltar i det riksomfattande evenemanget Polisens dag som ordnas lördagen den 31 augusti på olika håll i landet. Polisens dag arrangeras på samma dag på 38 orter. På flera orter deltar studerande vid Polisyrkeshögskolan i evenemanget för att berätta om polisutbildningen och om studierna vid Polisyrkeshögskolan.

Till exempel på Jugendtorget vid Centraltorget i Tammerfors kan man prata med studerande vid Polisyrkeshögskolan. På torget kan man också träffa poliser som arbetar i Birkaland och personal från polisens tillståndstjänst samt bekanta sig med polisbilar och en polismotorcykel.

På Pirkkalaistori i Nokia representeras Polisyrkeshögskolan av Polismuseet: personalen vid museet berättar om polishistoria och Polismuseet. I Nokia kan man också prata med till exempel poliser från Birkaland och se Rörliga polisens vattenjet.

Polisens dag ordnas på Centraltorget och Pirkkalaistori klockan 10 - 13.

Under Polisens dag är Polismuseet som ligger i anslutning till Polisyrkeshögskolan i Hervanta öppet klockan 12 - 17. I museet kan man till exempel se specialutställningen Polisen i fiktionen som öppnades under våren. För de minsta finns det mycket att sysselsätta sig med i barnens polisstation Pokela. Polismuseet har ingen inträdesavgift.

Vilken slags polis skulle du bli? 

På webbplatsen för Polisens dag kan du med hjälp av ett lekfullt spel testa vilket slags polisarbete som skulle passa just dig. Skulle du trivas bäst med praktiska uppgifter som ordningspolis, som utredare som löser kniviga brott eller som hundpolis? Testresultatet kan du dela med dina vänner via Facebook. Spelet är på finska.

Spelet och information om alla evenemang under Polisens dag finns på www.poliisinpaiva.fi .

» Polismuseets meddelande om Polisens dag

Nyheter Polisyrkeshögskolan Press meddelande importerat från gamla sidor