Polisyrkeshögskolans partnerskapsnätverk växer

Utgivningsdatum 11.7.2013 0.00
Nyhet

Polamk har i början av sommaren ingått tre nya partnerskapsavtal.

Partner i Unipol-avtalet, som ingåtts mellan läroanstalter i Tammerfors, är Tammerfors universitet, Tammerfors tekniska universitet och Tammerfors yrkeshögskola. Övriga nya partner är yrkeshögskolan Saimaa och Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (Forsknings- och utbildningsinstitutet i turistbranschen, MTI).

Avtalen är omfattande ramavtal och om samarbetets konkreta innehåll diskuteras årligen. Med MTI utreds finansieringen av en gemensam undersökning av brottsligheten vid vintersportcentra.

Tredje sektorn deltar i Säkerhetsklustret

Samarbetsnätverket Pirkanmaan turvallisuusklusteri (Birkalands säkerhetskluster), som snart verkat i två år, har fått ett säkert fotfäste bland aktörerna i säkerhetsbranschen. I anslutning till klustret har sex kunskapsnätverk påbörjats med mer än hundra aktiva experter i säkerhetsbranschen.

Som bäst utreds vilka de mest centrala aktörerna i säkerhetsarbetet är och hur de kan dras in samarbetsnätverkets verksamhet. Utredningen som görs i Polisyrkeshögskolan finansieras av Pirkanmaan liitto och inrikesministeriet.

Läs om Polamks samarbetet med intressegrupper i spalten Avauksia

Den nyaste artikeln i spalten Avauksia på Polisyrkeshögskolans webbsidor pejlar samarbetet med intressegrupperna och möjligheterna till avgiftsbelagd serviceverksamhet.

Polamks förvaltningsdirektör och ordföranden för styrgruppen för Birkalands säkerhetskluster Timo Rajala berättar i sin inlaga att en plan för affärsverksamhet utarbetas under innevarande år - men vad säljer en polisläroanstalt och till vem?

» Den nyaste artikeln i Avauksia-spalten (Spalten är på finska)

Nyheter Polisyrkeshögskolan Press meddelande importerat från gamla sidor