Allvarligt våldsdåd i Myrbacka – tre personer anhållna

Utgivningsdatum 20.2.2023 13.16 | Publicerad på svenska 21.2.2023 kl. 11.22
Nyhet

På fredagen förra veckan informerade polisen i Östra Nyland om ett allvarligt våldsdåd i Myrbacka i Vanda torsdagen den 16 februari, där offret fick skador som krävde sjukhusvård.

– Under veckoslutet har vi utrett händelseförloppet närmare och polisen har fått reda på att händelserna började när två sällskap hade mötts i Myrbacka. Det hade uppstått gräl mellan sällskapen om narkotika, vilket hade lett till slagsmål, berättar kriminalkommissarie Sampsa Aukio.

Situationen lugnade ner sig för en stund när de delaktiga hade upptäckt att en polisbil fanns på platsen. Sällskapen hade då gått åt olika håll men hade senare mötts i köpcentret Myyrmanni. 

– Situationen i Myyrmanni eskalerade till slagsmål mellan flera personer, där en av de inblandade blev slagen med ett eggvapen i överkroppen flera gånger. Förutom detta användes även våld och slag utan tillhyggen. Alla inblandade misstänks för brott av olika grad, fortsätter Aukio. 

– Polisen har nu anhållit tre 15–22-åriga Vandabor som misstänkta för brott. En av de huvudmisstänkta har ännu inte påträffats och polisen har utfärdat en häktningsorder för honom, säger Aukio. 

Utredningen av fallet fortsätter vid polisen i Östra Nyland. För närvarande undersöks fallet bl.a. under brottsrubriceringarna dråpförsök, Innehav av föremål avsett för att skada någon annan, grov misshandel och olaga hot.

Brott och utredning Nyheter Polisinrättningen i Östra Nyland Vanda