Bilar stulna från idrottsanläggningars parkeringsplatser

Utgivningsdatum 23.3.2023 15.51 | Publicerad på svenska 24.3.2023 kl. 13.22
Nyhet

Inom Östra Nylands polisinrättnings område har det under februari–mars inträffat ett betydande antal bilstölder där förövaren först brutit sig in i klädskåp i konditionssalar eller andra idrottsanläggningar och stulit bilnycklar och sedan farit i väg med bilen från parkeringsplatsen.

Också annan egendom såsom telefoner och skor har försvunnit. Förövaren tycks operera inom ett vidsträckt område, från Vanda ända till Hyvinge. 

– Inbrotten har alla gjorts på samma sätt, och därför misstänker vi samma förövare i alla dessa fall. Inbrott i klädskåp är inte något nytt fenomen i sig, utan sådana inträffar i jämn takt då och då, säger kriminalkommissarie Aleksi Topinoja. 

På flera idrottsanläggningar råder man kunderna att lämna sina värdesaker i särskilda säkerhetsfack, men sådana finns inte på alla ställ

– Det är inte värt att ta med sig värdesaker i idrottsanläggningars omklädningsrum. Brott i omklädningsrum förebyggs bäst av vaksamma kunder. Om man lägger märke till misstänkt beteende vid klädskåp lönar det sig att anmäla det till personalen, råder Topinoja. 

Brott och utredning Polisinrättningen i Östra Nyland