Bränslestölderna fortsätter

Utgivningsdatum 23.1.2023 12.53
Nyhet

Bränslestölderna som för några veckor sen började öka i antal har fortsatt på Österbottens polisinrättnings område. I Vasa greps en misstänkt person förra vecka och polisen ber om tips kring andra stölder som skett.

Den 16. - 17.1. stals ca 500 liter brännolja från en tank vid en arbetsplats på Stenkarsvägen i Vasa. Polisen har gripit en misstänkt person för en släpvagnsstöld i Korsholm som skett samtidigt och i samband med undersökningen framkom att den tank som fanns på vagnen innehöll bränsle från tidigare nämnda arbetsplats. Samma person misstänks också för en grov stöld som skett samma natt i ett serviceställe för motorfordon på Brändö i Vasa. Stöldgodset på Brändö bestod bland annat av en kompressor, däck, ett schaktblad för en fyrhjuling samt en lyft för motorcyklar.

På Niinilammentie i Ähtäri har det från en arbetsplats vid en torvtäkt stulits ca 2500 brännolja, ett aggregat och några bränslepumpar under natten mellan 17. -18.1.  Polisen ber om observationer kring en ljus större paketbil som setts på området.

Natten mellan den 19. - 20.1. har det stulits ca 1000 liter brännolja från grävmaskiner och hjullastare vid Finndalens sandgropar i Oravais, Vörå.

Tips och observationer på dessa samt övriga bränslestölder som skett kan anmälas till polisen tips e-post vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi
 

Brott och utredning Etseri Mustasaari Nyheter Polisinrättningen i Österbotten Vasa Vörå