CKP har på nytt börjat utreda en helsingforsares försvinnande och behöver iakttagelser om händelser år 2004

Utgivningsdatum 24.5.2022 14.59
Nyhet

Centralkriminalpolisen har på nytt aktivt börjat utreda mordet på Johann Willem Hägerström, som försvann i Helsingfors den 21 oktober 2004.

Hägerström hittades död i Egentliga Finland den 22 juli 2005, alltså nästan ett år efter försvinnandet. Fyndplatsen är sundet Kirveenrauma i Rymättylä. Hägerström hade sänkts ner i vattnet, polisen misstänker att han blev mördad.

Som stöd för sin utredning behöver polisen information och iakttagelser om försvinnandet hösten 2004. Den sista säkra iakttagelsen om honom gjordes på Museigatan i centrala Helsingfors vid tolvtiden den 21 oktober 2004. Den dag han försvann rörde sig Hägerström med en grå Smart-personbil. Bilen hittades ca en vecka efter försvinnandet på Barnklinikens parkeringsplats i Helsingfors.

Innan Hägerström försvann hade han olika slags affärer i Finland och utomlands.

Trots att det är länge sedan Hägerström försvann, ber polisen personer som vet någonting eller har iakttagelser om fallet Hägerström, ringa numret 050 456 4903 eller skicka e-post till addressen rikosvihje.krp@poliisi.fi. Även om polisen redan fått uppgifterna, ber vi den som lämnade dem göra det på nytt.

– Någon eller några vet vad Johann Hägerström råkade ut för och hur han hamnade i vattnet utanför Åbo. Jag betonar att information och iakttagelser allmänheten har, är myckert viktiga för att brottet ska kunna lösas, säger undersökningsledaren, kriminalinspekör Aki Lahtinen.

Då Hägerström försvann hade han en Sony Ericsson P900 kameratelefon och på ett finger den adliga släkten Stubbes sigillring. Både telefonen och ringen är fortfarande försvunna.

Om du vet någonting om Johann Hägerströms försvinnande, vänligen kontakta polisen antingen telefonledes nummer 050 456 4903 eller med e-post till adressen rikosvihje.krp@poliisi.fi. Telefonnumret kan också användas för WhatsApp-meddelanden.

Brott och utredning Centralkriminalpolisen Nyheter