Demonstrationståg med långtradare orsakar trafikstockningar i Helsingfors centrum och på Tavastehusleden

29.4.2021 18.44 | Publicerad på svenska 7.5.2021 kl. 15.06
Nyhet

Ett demonstrationståg med stora långtradare orsakar betydande hinder för trafiken söderut från Hyvinge längs Tavastehusleden i morgon fredag 30 april 2021. Ett demonstrationståg som består av cirka hundra långtradare startar klockan 7 på morgonen från Hyvinge till Helsingfors. Demonstrationståget leds av polisen.

– Det är bra för bilister att vara beredda på att de kan vara tvungna att köa länge för att komma till Tavastehusleden på morgonen. Demonstrationståget med långtradare kör långsammare än vanligt även på Tavastehusleden, så vi rekommenderar att bilister ändrar sin tidsplan eller rutt i morgontrafiken, säger kommissarie Jarmo Heinonen från polisinrättningen i Helsingfors. 

Demonstrationståget med långtradare kör från Tavastehusleden längs Mannerheimvägen mot Riksdagshuset, där det stannar. Därefter kör långtradarna från Riksdagshuset längs Arkadiagatan till Runebergsgatan och fortsätter därifrån igen längs Mannerheimvägen mot Riksdagshuset. Polisen leder trafiken. Demonstrationståget kör varvet två gånger och fortsätter därefter sin färd längs Mannerheimvägen till Tavastehusleden och norrut. Demonstrationståget leds av polisen fram till ring III.

– Demonstrationståget med långtradare medför ett betydande hinder för trafiken även på Mannerheimvägen samt på Arkadiagatan och Runebergsgatan. Olägenheterna i trafiken upprepas och kan sträcka sig brett i Helsingfors centrum och på Tavastehusleden, säger Heinonen.

Se hur demonstrationståget påverkar buss- och spårvagnstrafiken:  HSL.fi

Helsingfors Hyvinge Nyheter Nyland Polisinrättningen i Helsingfors Polisinrättningen i Östra Nyland Trafik Typ
Polisinrättningen i Helsingfors
Polisinrättningen i Östra Nyland
trafik
trafikövervakning