Den mordmisstänkte i Staffansslätten skaffade sig redskap i förväg

Utgivningsdatum 5.1.2022 10.20 | Publicerad på svenska 10.2.2022 kl. 14.22
Nyhet

Helsingforspolisen utreder fortfarande ett brott mot liv som misstänks ha begåtts mellan den 19 och 20 november 2021.

Utredningen av brott mot liv inleddes när polisen fick en anmälan om en blodig matta i en sopcontainer. Polisen hittade en cirka 40-årig man död i containern.

Fallet utreds som mord på grund av det brutala och råa sätt på vilket brottet hade begåtts. Polisen misstänker att brottet mot liv hade planerats i förväg.

Polisen grep en 27-årig man och en 28-årig kvinna misstänkta för mord. De häktades i november. Kvinnan släpptes senare, eftersom det inte längre fanns orsak att misstänka henne för mord. Däremot är den 27-årige mannen fortfarande häktad.

I förundersökningen har det framkommit att mannen på förhand skaffade sig olika redskap som passade för att begå ett brott mot liv och dölja spåren.

– Han gick in i den lägenhet där dådet skedde tidigt natten för dådet. Där misstänks han ha dödat offret med en yxa, säger kriminalinspektör Jari Koski.

Efter mordet paketerades offret och lämnades i en sopcontainer i grannhuset. Mordredskapet hittades i soptunnan bredvid. Efter detta lämnade mannen och kvinnan platsen, och polisen påträffade dem i norra Finland. 

Förundersökningen av brottet pågår fortfarande. Åtal ska väckas senast den 23 februari 2022 och åklagare i målet är distriktsåklagare Mikko Larkia.

Brott och utredning Helsingfors Nyheter Polisinrättningen i Helsingfors