Du som kund anländer väl till våra tillståndsärenden vid Esbo huvudpolisstation via Klobbskogsvägen

Utgivningsdatum 23.8.2022 9.34 | Publicerad på svenska 23.8.2022 kl. 12.59
Nyhet

Grundrenoveringen av Esbo huvudpolisstation i Kilo framskrider och på grund av nya skeden i renoveringen utvidgas området för arbetet från och med tisdag 23.8. Kunder med ärenden till tillståndsförvaltningen måste från och med den här dagen komma till polisstationen endast via Klobbskogsvägen, eftersom Knektbrogränden blir en del av arbetsområdet.

Tillståndsservicen (pass, identitetskort, vapentillstånd, tillstånd för den privata säkerhetsbranschen) vid Esbo huvudpolisstation finns i den del av huvudpolisstationen vars besöksadress är Knektbrogränden 4 A 4. För kundparkeringen finns separat utmärkta parkeringsplatser längs kanterna av parkeringsområdet framför ingången. Tillståndsservicen är tillgänglig både till fots och med bil från Klobbskogsvägen. Vid Klobbskogsvägen finns också en busshållplats.

Vägen till polisdejoureringen och till uppvisandet av vapen är fortsättningsvis den samma. Polisjouren, där polisen betjänar kunder som gör polisanmälan, lämnar in och hämtar hittegods, finns på adressen Vitikka 1 F. Kundparkeringen finns bredvid ingången och lättast hittar du rätt genom att komma till Vitikka längs Klobbskogsvägen. Vapen uppvisas i de tillfälliga lokalerna vid Esbo huvudpolisstation på adressen Vitikka 1 E. Du kan komma till Vitikka via Klobbskogsvägen även när du ska uppvisa ett vapen. Kundparkeringen finns bredvid ingång 1 F. 

Esbo Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland Tillståndtjänst