Ett lugnt veckoslut i Österbotten

Utgivningsdatum 19.9.2022 14.03
Nyhet

Det har skjutits med ett handeldvapen i Karleby under veckoslutet, men i övrigt har veckoslutet varit lugnt på Österbottens polisinrättnings område.

På lördag informerade polisen om ett skjutvapen incident i Karleby. Utredningen av ärendet har framskridit. En misstänkt person har hörts i ärendet och skjutvapnet som använts är i polisens besittning. Ingen skadades i incidenten.

Totalt 35 personer tillbringade natten i polisens förvar under veckoslutet. Av dessa var 23 personer gripna på polislagsgrunder och övriga 12 gripna som misstänkta för brott.

11 fall av misshandelsfall registrerades hos polisen under helgen och av dessa undersöks ett fall som grovt rattfylleri. Största delen av misshandelsfallen har inträffat på allmänna platser samt i restauranger eller deras närhet.

Polisen har påträffat 10 misstänkta rattfyllerister under veckoslutet. I Seinäjoki på Seinäjoentie hade en förare kört av vägen på söndag eftermiddag. Bilen hade i samband med avkörningen gjort en volt och landat på hjulen. Föraren var medvetslös då hjälp anlände till platsen och fick klippas loss ur bilen. Han misstänks för grovt rattfylleri.

Under söndag kväll i Korsholm på Karlebyvägen hade en personbilsförare i hög fart fått sladd på bilen efter en omkörning och bland annat kolliderat med mitträcket. Personen som körde bilen hade avlägsnat sig från händelseplatsen till fots. Med hjälp av polishund kunde polisen spåra och gripa föraren som försökte fly undan i terrängen. Mannen misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, grovt rattfylleri och tredska mot polis.
 

Nyheter Polisinrättningen i Österbotten Övervakning och larmverksamhet