Fem fågelungar dödades i Helsingfors – polisen misstänker djurskydds- och naturskyddsbrott

Utgivningsdatum 19.6.2024 10.11 | Publicerad på svenska 20.6.2024 kl. 11.56
Nyhet

Polisen misstänker att gåsungar dödades vid Casinostranden på Drumsö den 14–15 juni.

En förbipasserande hittade de döda fåglarna på stranden på lördagsmorgonen den 15 juni. Det låg fem döda fågelungar på marken och där fanns spår av däck och skor.

Polisen misstänker att fågelungarna var vitkindade gäss. Däckspåren på marken kan härstamma från en moped eller elsparkcykel.

Alla uppgifter om fåglarnas död begärs till adressen marissa.pietila@poliisi.fi. Polisen tackar redan på förhand för hjälpen.

Polisen ber också om tips till samma adress om den bifogade videon där en person dödar en fågel med ett eggvapen. Polisen vet inte med säkerhet om händelsen är från Helsingfors. Videon har publicerats på Tiktok och polisen har avlägsnat utgivarens signatur, Tiktok-logotyperna och musiken från videon. Polisen misstänker inte personen som publicerat viden för brott.

Under helgen mottog polisen även en anmälan om en incident där en fullvuxen vitkindad gås stenades till döds på gården vid Sveaborgs fängelse. Den misstänkte är inte känd. Ärendet utreds som ett djurskyddsbrott och ett naturskyddsbrott.

Linnunpoikanen makaa hiekalla puolikaaren muotoisen renkaanjäljen sisällä. Suurin osa kuvasta on hiekkaa. Kuvan yläpäässä näkyy rantaviiva.

Kaksi linnunpoikasta makaa hienkalla. Ylemmällä ei ole päätä. Maassa näkyy myös untuvaa lintujen ympärillä.

Brott och utredning Helsingfors Nyheter Polisinrättningen i Helsingfors