Flera avkörningar och kollisioner i Österbotten

2.12.2020 11.03
Nyhet

Under senaste dygn har det på Österbottens polisinrättnings område inträffat fyra kollisioner och två avkörningar.

Kollision med tre bilar inblandade i Seinäjoki

I korsningen av Pohjanvaltatie och Iivarintie i Seinäjoki inträffade en kollision efter kl. 16 igår på eftermiddagen, där tre personbilar var inblandade. En personbil som kom bakifrån körde in i framförvarande bil som skulle svänga till vänster. Av kollisionens kraft knuffades bilen över till motkommande fil och törnade då in i en bil som kom emot.  Den motkommande bilen kanade ner i diket. En person skadades. Samtliga bilar fick omfattande plåtskador. Kollisionen misstänks ha berott på att föraren i den  bakomvarande bilen använde mobiltelefon under körning och inte koncentrerade sig på trafiken.

Dikeskörning i Kristinestad

På Bötomvägen i Kristinestad fick en personbil sladd och kanade i diket där den välte på taket. Olyckan inträffade ca kl 15-tiden igår. Föraren skadades lindrigt i olyckan. Vägen var hal vid olyckstillfället.

Kollision i korsningsområde i Kaskö

En paketbil och en personbil kolliderade igår på morgonen i korsningen av Alexandersgatan och Skolgatan i Kaskö. Den andra parten hade, trots väjningsplikt, kört in i korsningen från vänster framför den andra bilen, med den påföljden att bilarna törnat in i varandra mitt i korsningen.  Den andra bilens förare och passagerare skadades lindrigt.

Kollision på riksväg 8 i Korsholm

En personbilsförare hade igår på morgonen svängt vänster ner till Rimalvägen från riksväg 8, i Rimal i Korsholm. En motkommande personbil törnade in i den svängande bilen. Plåtskador, men inga personskador inträffade.

Kollision mellan mötande fordon i Kauhava

En kollision mellan moped och personbil inträffade på Saarentie i Kauhava igår på morgonen. Båda bilarna hade på basen av spåren kört mitt på den raka vägen, när de kolliderade. Vid kollisionsplatsen finns en bro, där vägen går uppåt och utgör synhinder från båda hållen. Mopedisten skadade benet i kollisionen.

Avkörning i Kauhajoki - föraren misstänks för rattfylleri

Senaste natt efter midnatt kom en anmälan till nödcentralen  om en utkörning på Hangaskyläntie i Kauhajoki. Polispatrullen som kom till platsen fann en personbil i diket och inne i bilen satt en person som berättade att han några timmar tidigare kört i diket. Vägen var på händelseplatsen hal och bilen hade sommardäck. Personen saknade körrätt och han misstänks för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

Kaskö Kauhajoki Kauhava Kristiinankaupunki Mustasaari Nyheter Polisinrättningen i Österbotten Seinäjoki Södra Österbotten Trafik Österbotten
trafikbrott
trafikolyckor
trafiksäkerhet