Förundersökningen av skottlossningen i Tavastehus har bara påbörjats – polisen utreder händelsernas gång

Utgivningsdatum 26.9.2021 17.09
Nyhet

Centralkriminalpolisen utreder en situation där skjutvapen användes på gården till ett flervåningshus i stadsdelen Kettumäki i Tavastehus fredagen den 24 september. Två personer skadades, den ena är polis.

Polispatrullen sent på kvällen i fredags för ett uppdrag på väg till ett flervåningshus i Kettumäki i Tavastehus. På gården till flervåningshuset inträffade en situation där både polisen och den man som hade samband med uppdraget använde skjutvapen. Den skadade polisen har fått lämna sjukhuset. Den andra som skadades, den man som är misstänkt för mordförsök, vårdas fortfarande på sjukhus.

Polisen utreder händelsen som misstänkt försök till mord och utreder för tillfället händelsernas gång.

– Polisen förundersökning har bara påbörjat och bland annat fältundersökningar, förhör och andra åtgäder kommer att pågå flera dagar. Vi har ännu inte hunnit höra vittnen som vid tiden för händelsen befann sig i bostäder i närheten av händelseplatsen. Bland annat för att vittnenas berättelser inte ska påverkas, kan vi i detta skede inte berätta dess mera om händelsernas gång, säger undersökningsledaren, kriminalkommissarie Kimmo Huhta-aho från Centralkriminalpolisen.

Polisen informerar mera om saken då det med tanke på förundersökningen är möjligt. Åklagaren utreder polisens användning av tjänstevapen.

Polisens tidigare meddelanden om händelsen: Centralkriminalpolisen utreder ett misstänkt mordförsök i Tavastehus, Ampumavälikohtaus Hämeenlinnassa

Brott och utredning Centralkriminalpolisen Nyheter