Förundersökningen av trafikolyckan i Sibbo hösten 2023 är klar

Utgivningsdatum 22.2.2024 11.41 | Publicerad på svenska 26.2.2024 kl. 13.48
Nyhet

Förundersökningen av den allvarliga trafikolyckan på Mårtensbyvägen i Sibbo i oktober 2023 har slutförts och överförs till åklagaren för åtalsprövning.

Totalt skadades fyra personer i en frontalkrock mellan två personbilar. Två av dem skadades mer allvarligt och två av dem fick lindrigare skador i olyckan. Information om olyckan  har tidigare getts 23.10.2023.

– Ingendera av dem som skadades allvarligast i olyckan använde säkerhetsbälte och de hade flugit ut ur bilen vid kollisionen, säger utredningsledaren, kriminalkommissarie Maarit Kaskinen.

I förundersökningen har det framkommit att orsaken till olyckan var för hög situationshastighet. Föraren hade också börjat köra om en framförvarande bil i en uppförsbacke på ett ställe där det var omöjligt att se den mötande trafiken, vilket ledde till kollision med en mötande bil. Rusmedel hade ingen del i olyckan. 

– I den svåra olyckan fanns det förutsättningar för mycket allvarligare följder, men lyckligtvis kunde dödsfall undvikas. Alla personer som var inblandade i olyckan har kommit ut från sjukhus, säger Kaskinen.

– Föraren som orsakade olyckan misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och grovt vållande av personskada, säger Kaskinen.


 

Brott och utredning Nyheter Polisinrättningen i Östra Nyland Sibbo