Grovt rån i Vanda

Utgivningsdatum 27.9.2022 10.27 | Publicerad på svenska 29.9.2022 kl. 11.09
Nyhet

I en affär i Brännberga i Vanda skedde ett grovt rån i går kväll 26.9.2022 vid ungefär åttatiden på kvällen. Affären rånades med ett eggvapen. En expedit skakades vid rånet och transporterades till sjukhus för vård.

– När polispatrullen anlände till platsen hade den misstänkte redan hunnit avlägsna sig mot Orrvägen och genast runt hörnet av affären i riktning mot Ryssugnsvägen. Den sista observationen av den misstänkta personen gjordes bakom grilltaket vid Ryssugnsvägen 25, berättar kriminalkommissarie Tero Tyynelä.

Den misstänkte mannen var klädd i vita tennisskor av märket Adidas, svarta byxor och en grå jacka med huva och en svart mössa under huvan. Den misstänkte hade dolt sitt ansikte med en mask. Den misstänkte bar också på en vit plastkasse med pengarna han hade stulit ur kassaskrinet.

– Man ska inte närma sig den misstänkte som syns på bilden, utan alla omedelbara observationer av honom ska anmälas till det allmänna nödnumret 112. Alla tips om den misstänkte förövaren är värdefulla för oss. Upplysningar ber vi att meddelas till polisen per telefon, tfn 050 399 9026, säger Tyynelä.

Fallet undersöks av polisen i Östra Nyland under brottsrubriceringarna grovt rån och grov misshandel.
 

Brott och utredning Nyheter Polisinrättningen i Östra Nyland Vanda