Hot mot skola i Sibbo – eleverna har inte utsatts för fara

Utgivningsdatum 27.1.2023 15.16 | Publicerad på svenska 2.2.2023 kl. 10.45
Nyhet

Polisen utreder ett hot mot skolcentret Nickby Hjärta i Sibbo – polisen känner till den misstänkte.

Polisen i Östra Nyland fick i dag information om att ett hot riktats mot skolcentret Nickby Hjärta i Sibbo. Polisen grep och samtalade med personen som misstänks för hotet. Efter samtalet såg polisen att personen får fortsätta på fri fot och att det inte finns någon anledning att hålla hen gripen. I nuläget vet man alltså inte, om hotet mot skolan var verkligt. 

- Polisen fann inget vapen eller något annat potentiellt brottsmedel hos personen som misstänks för hotet, även om det cirkulerat rykten om sådana. För närvarande ser det ut som att hotet inte var konkret. Det är också oklart om något hot överhuvudtaget har framförts, berättar kommissarie Altti Pirinen.

Skoldagen fick fortsätta som vanligt och polisen har lämnat platsen. Polisen fortsätter att utreda ärendet och kommer inte att ge ytterligare information i det här skedet.

Alla hot tas på allvar

I hela landet har polisen fått kännedom om många hot mot skolor under de senaste åren. Polisen tar alltid alla hot mot skolor på allvar och utreder dem grundligt. Vid utredning av hot mot skolor samarbetar polisen också med socialförvaltningen och hälso- och sjukvården. 
 

Brott och utredning Nyheter Polisens förebyggande arbete Polisinrättningen i Östra Nyland Sibbo