Kainuussa viikonlopun aikana murtoja ja liikenneonnettomuuksia

29.11.2020 14.18

Kainuussa viikonlopun aikana murtoja ja liikenneonnettomuuksia

Kolmeen eri autotalliin oli murtauduttu viikonlopun aikana Kajaanissa. Teoista yksi oli tapahtunut Kajaanin Komiaholla pe 27.11.2020 - la 28.11.2020. Autotallista oli anastettu omaisuutta. Kaksi muuta tapahtumaa olivat olleet Kätössä lauantain 28. 11 ja sunnuntain 29.11.2020 välisenä yönä, niistä ei ollut anastettu omaisuutta. Lisäksi Kätössä oli murtauduttu omakotitalon varastoon, josta oli anastettu valkoinen Felt-merkkinen polkupyörä. Tapahtumien silminnäkijöitä tai muuten asioista tietäviä pyydetään ilmoittamaan tietonsa Kajaanin poliisin asiakaspalvelupäivystykseen p. 0295 416 520 tai sähköpostitse [email protected]

Iisalmentiellä Kajaanin Murtomäessä tapahtui lauantaina 28.11.2020 myöhään iltapäivästä nokkakolari, jossa kuorma-autoa ohittamaan lähtenyt henkilöauto törmäsi vastaan tulleeseen henkilöautoon. Ohittamaan lähteneen miehen kuljettamassa autossa oli kolme matkustajaa. Kaikki osalliset kuljetettiin tarkastuttamaan vammansa, jotka eivät poliisin tietojen mukaan olleet kuitenkaan vakavia. Henkilöautot vaurioituvat kauttaaltaan ja lisäksi ohitettavan kuorma-auton perävaunu vaurioitui. Tapahtuma-aikaan oli jo pimeä ja tien pinta oli jäinen. Tapahtumapaikalla on 80 km/h nopeusrajoitus. Ohittamaan lähteneen henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Mies myös määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Kajaanin Myötärinteentiellä suistui auto ojaan lauantai-iltana 28.11.2020. Auton kuljettaja puhalsi poliisin alkometriin lukeman 0,88 mg/l, minkä johdosta häntä epäillään myös törkeästä rattijuopumuksesta. Lisäksi mieheltä puuttui ajo-oikeus. Mies määrättiin edelleen ajokieltoon.

Suomussalmen Ämmänsaaressa pysäköitynä olleen auton peräkontista oli anastettu asepusseissa olleet Sako-merkkinen kivääri ja Valmet-merkkinen haulikko 6. - 27.11.2020. Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdolliset havainnot / tiedot asiasta Kajaanin poliisin asiakaspalvelupäivystykseen p. 0295 416 520 tai sähköpostitse [email protected] Peräkontin lukitus ei ollut poliisille kerrotun mukaan toiminut kunnolla, minkä osalta aseiden omistajaa epäillään ampuma-aserikkomuksesta.
Poliisi muistuttaa, että ampuma-aseet tulee säilyttää aina murtoturvallisessa ja lukitussa turvakaapissa, lukitussa paikassa tai muuten lukittuna siten, että ampuma-ase tai aseen osa ei ole helposti anastettavissa tai otettavissa luvattomasti käyttöön.

Kahden miehen epäillään vastustaneen järjestyksenvalvojaa sotkamolaisessa ravintolassa perjantai-iltana 27.11.2020, kun järjestyksenvalvoja oli ryhtynyt poistamaan toista ravintolasta. Toisen epäillään lisäksi lyöneen järjestyksenvalvojaa ja pahoinpidelleen myös ulkopuolista väliin tullutta miestä. Molemmat epäillyt ovat ulkopaikkakuntalaisia.
 

Brott och utredning Kajanaland Nyheter Polisinrättningen i Uleåborg
brottmål
trafik