Man hotade polis med vapen i Salo - CKP utreder

Utgivningsdatum 23.3.2023 15.41 | Publicerad på svenska 31.3.2023 kl. 14.01
Nyhet

Centralkriminalpolisen utreder ett våldsamt motstånd mot tjänsteman som skedde i samband med ett alarmuppdrag i Salo.

En patrull från Polisinrättningen i Sydvästra Finland alarmerades onsdagen 22 mars till ett höghusområde i Salo då en boende i området hade ringt till nödcentralen.

– I en bostad påträffades en man som betedde sig hotfullt och hade ett handvapen. Trots polisens befallningar gav mannen inte vapnet ifrån sig, berättar undersökningsledaren Matti Airaksinen.

Polisen stoppade den farliga situationen genom att skjuta mannen i foten, vilket ledde till att mannen gav ifrån sig vapnet. Mannen fick första hjälp på händelseplatsen och fördes sedan till sjukhus för vård.

– Den preliminära granskningen visar att mannens vapen var ett kulvapen, som kommer att genomgå en närmare teknisk undersökning, säger Airaksinen. 

Vid händelsetiden fanns det inga andra personer i bostaden. Inga utomstående orsakades omedelbar fara.

Centralkriminalpolisen utreder händelsen som våldsamt motstånd mot tjänsteman. Förundersökningen har bara inletts och i detta skede finns det ingenting annan information om händelsen.

Beträffande polisens maktanvändning utreds händelserna på Riksåklagarens byrå, som också sköter informationen om den saken.

Brott och utredning Centralkriminalpolisen Nyheter