Misshandelsfall och rattfyllerier i Österbotten

Utgivningsdatum 20.6.2022 12.47
Nyhet

Misshandelsfall i privat bostad och rattfyllerister som hamande i diket höll polisen upptagen i Österbotten under veckoslutet.

Veckoslutet förlöpte ur polisens synvinkel förhållandevis lugnt. Sammanlagt registrerades 551 uppdrag från fredag kväll till och med söndag dag. Speciellt olika våldsbrott och rattfyllerier höll polisen upptagen. 

Många misshandelsfall inträffade i privat bostad men även på offentliga platser. 

12 rattfyllerister påträffades under veckoslutet, varav 6 förare misstänks för grovt rattfylleri. För flera av förarna slutade körningen i diket. Lyckligtvis skadades ingen allvarligt i utkörningarna. 

I Vörå hamnade en bilist i diket på morgonnatten, på lördagen, och blåste 0,77 promille. I Oravais körde en långtradare i diket på rv. 8 på lördagskvällen kl. 2042. Föraren blåste 0,58 promille. I Nykarleby blåste personbilsföraren 0,86 promille efter att ha kört i diket kl. 04.12 och kl. 7.34 körde en person i diket i Kuortane på stamväg 66. Föraren hade redan försvunnit, då polisen kom till platsen, men hen påträffades senare i Lappo och alkometern gav resultatet 0,46 mg/l. 

Den 17.6.2022 kl. 23.10 utförde polisen trafikövervakning i Karleby. På Uleåborgsvägen kom en motorcykel emot i hög hastighet. På ett område där hastighetsbegränsningen är 40km/h uppmätte polisen motorcykelns hastighet till 96 km/h och föraren blev försatt i körförbud. 

Pohjanmaa-ralli samlade många åskådare i Seinäjoki, men evenemanget ledde inte till några uppdrag för polisen. Detsamma gällde Kvarken Fest-evenemanget i Vasa.
 

Mellersta Österbotten Nyheter Polisinrättningen i Österbotten Södra Österbotten Österbotten