Misstänkt för bilinbrottsserie i Brunnsparken anhållen på veckoslutet

Utgivningsdatum 6.5.2024 13.16 | Publicerad på svenska 7.5.2024 kl. 12.25
Nyhet

Polisen i Helsingfors utreder en serie brott där en misstänkt brutit sig in i cirka 30 bilar i Brunnsparken. Bilinbrotten ägde rum mellan den 24 och 28 april.

Inbrotten riktade sig främst mot nyare bilar av märket Mercedes-Benz där den misstänkte krossat en liten sidoruta på bilen. Den första serien inbrott ägde rum 24–25 april.

Polisen genomförde en teknisk undersökning av bilarna och granskade bilder från övervakningskameror. Brottsplatsundersökningen visade att någon hade varit inne och rotat i bilarna.

Den andra serien av bilinbrott ägde rum i Brunnsparken den 27–28 april. Den misstänkte valde återigen Mercedes-Benz-bilar som objekt och tillvägagångssättet var detsamma som tidigare.

Polisen grep den misstänkte natten den 28 april misstänkt för försök till stöld och narkotikabrott.

– Enligt anmälaren hade den misstänkte befunnit sig i närheten av en av de bilar som utsatts för inbrottsförsök via en liten bakre sidoruta. Anmälaren såg dock inte att rutan skulle ha krossats. Polispatrullen upptäckte att det fanns krossat glas på sulorna på den misstänktes skor, säger kriminalöverkommissarie Mikko Minkkinen.

Förundersökningen visade att det fanns skäl att misstänka den anhållna personen för båda inbrottsserierna i slutet av april.

Polisen har tidigare misstänkt samma person för liknande bilinbrott på Brändö, i östra Helsingfors och Vanda under 2023 och 2024.

Brott och utredning Helsingfors Nyheter Polisinrättningen i Helsingfors