Olycka med dödlig utgång i Träskända

Utgivningsdatum 16.11.2022 10.08 | Publicerad på svenska 21.11.2022 kl. 10.58
Nyhet

I går kväll inträffade en trafikolycka med dödlig utgång på Kaskelantie i Träskända. Polisen mottog ett uppdrag från nödcentralen till platsen ungefär klockan 20.59.

– Enligt de första uppgifterna som polisen fick hade en personbil kört av Kaskelantie i färdriktningen på vänster sida om vägen och hamnat på taket. Det fanns två personer inne i fordonet, av vilka den ena sitter fast i bilen och inte kan ta sig ut själv, berättar kriminalkommissarie Krista Vallila.

Räddningsverket lyckades få loss mannen som satt fast i bilen efter olyckan och han fördes till sjukhuset för kontroll. Den andra mannen som var inblandad i olyckan konstaterades vara död på platsen. 

– Utifrån observationer och undersökningar som gjordes på olycksplatsen misstänker polisen att fortkörning är orsaken till olyckan. Att döma av skadorna på fordonet har kollisionshastigheten varit hög. Alkohol misstänks också ha haft en andel i händelsen. Vid tidpunkten för händelsen var det mörkt och vägavsnittet där olyckan inträffade är inte upplyst. Vägen var våt på grund av regn och temperaturen var nära noll, fortsätter Vallila.

Polisen i Östra Nyland fortsätter att utreda händelsen. Fallet utreds som grovt rattfylleri och grovt dödsvållande. Polisen har inte något mer att informera om fallet i det här skedet av förundersökningen.

Brott och utredning Nyheter Polisinrättningen i Östra Nyland Trafik Träskända