Polisen är med och tryggar både den utgående trafiken och returtrafiken på påsken

Utgivningsdatum 25.3.2024 10.32
Nyhet
Polisofficeren står vid vägens sida med ryggen mot kameran och håller i en röd ficklampa.
Polisen deltar aktivt i övervakningen av den utgående påsktrafiken särskilt på de livligast trafikerade vägavsnitten.

Polisen deltar aktivt i övervakningen av den utgående påsktrafiken särskilt på de livligast trafikerade vägavsnitten. Polisen rekommenderar att de som ska ge sig ut i den livliga trafiken på skärtorsdagen ska göra det utvilade och med en flexibel körstil som tar hänsyn till andra. Ingen onödig brådska och kom tryggt fram.

Övervakningen samordnas från Fintraffics Vägtrafikcentral i Helsingfors, där även polisinspektör Heikki Kallio från Polisstyrelsen och överkommissarie Dennis Pasterstein från polisinrättningen i Helsingfors är i jourtjänst på skärtorsdagen, samtidigt som de är tillgängliga för medierna för eventuella förfrågningar och intervjuer om den utgående trafiken.

Enligt påskens vägtrafikprognos är trafiken livligast på skärtorsdagen

Den livligaste trafiken under påsken väntas som vanligt vara på skärtorsdagen den 28.3 och den andra påskdagen den 1.4.2024.

  • Den utgående trafiken är som livligast på skärtorsdagen mellan klockan 13 och 19. Det kommer också att vara mycket trafik på långfredagen mellan klockan 9 och 14, i norr även ännu senare. Tidvis kan köbildning förekomma särskilt på utfartsvägarna i huvudstadsregionen och på riksvägarna 4 och 5 ända upp till Jyväskylä och S:t Michel.

  • Returtrafiken börjar öka redan under söndagseftermiddagen och -kvällen den 31.3 och toppen i returtrafiken väntas inträffa på måndagen den 1.4 mellan klockan 12 och 20. Det lönar sig att förbereda sig på att köer bildas särskilt på vägarna i södra Finland.

Säker trafik säkerställs genom samarbete även under påsken. Framförhållning spelar en nyckelroll för att trafiken ska fungera smidigt: En servad bil, en förare som fokuserar på körningen och framför allt en flexibel körstil som tar olika väglag och trafiksituationer samt andra förare i beaktande räcker långt.

− Börja din resa endast om du är utvilad och reservera gott om tid för körsträckan, vilket gör det mindre sannolikt att du blir nervös på de andra trafikanterna och eliminerar onödiga och farliga omkörningar. Kontrollera att det finns tillräckligt med spolarvätska i behållaren, att däcktrycket är i ordning och att däcken är lämpliga för väglaget. Ett tillräckligt säkerhetsavstånd till framförvarande förare ger alltid utrymme för oväntade inbromsningar, till exempel när ett djur rusar ut på vägen, sammanfattar polisinspektör Heikki Kallio vid Polisstyrelsen.

Pressmeddelandet har uppdaterats i efterhand den 26.3.2024 klockan 13.38. Namnet Fintraffic stavas med en n.

Nyheter Polisstyrelsen Startsidans stor nyhet Trafik