Polisen fortsätter att reda ut fallet där en person dog i en situation där väktarna använde maktmedel den 7 januari

Utgivningsdatum 9.1.2023 11.21 | Publicerad på svenska 12.1.2023 kl. 15.06
Nyhet

Polisinrättningen i Västra Nyland undersöker ett fall där en person dog på lördagskvällen den 7 januari 2023 i köpcentret Iso Omena i Esbo i en situation där väktarna använde maktmedel.

Polisen undersöker händelsen som dödsvållande. Lördagen den 7 januari grep polisen två personer misstänkta för fallet. Personerna frisläpptes tidigt på söndagskvällen den 8 januari. Sammanlagt fyra personer har hörts under veckoslutet misstänkta för brott. Polisen har dessutom hört flera vittnen och tar hjälp av inspelningar från köpcentrets övervakningskameror och medborgarnas videoupptagningar i utredningen av fallet.

Polisen fortsätter utredningen genom att höra vittnen och reda ut dödsorsaken med en rättsmedicinsk undersökning.

Fallet är inte förknippat med butikerna i köpcentret

Polisen larmades till köpcentret Iso Omena den 7 januari 2023 ungefär klockan 17.

I en situation där väktarna använde maktmedel dog en 35-årig kvinna. Före händelsekedjan hade kvinnan inte besökt butikerna i köpcentret och ingen enskild butik i köpcentret är förknippad med det aktuella fallet.

En annan kund som vistades i köpcentret hade kallat på väktarna. Maktmedelssituationen pågick i cirka tio minuter.

Skicka ögonvittnesobservationer per e-post eller till telefonsvararen

Eventuell information och ögonvittnesobservationer som gäller situationen kan fortfarande skickas per e-post till adressen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi eller till ringas in till numret 0295 413 031 (telefonsvarare). Om ni har videomaterial som gäller fallet ber vi er meddela oss era kontaktuppgifter så får ni senare anvisningar om hur materialet skickas till polisen.

Fallet har väckt stort samhälleligt intresse. Polisen ger mer information om fallet när det finns preliminära resultat från den rättsmedicinska utredningen av dödsorsaken.

​​​​​​​

Brott och utredning Esbo Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland