Polisen fortsätter utredningen av dödsfallet i Iso Omena genom att höra personer och analysera videoupptagningar

Utgivningsdatum 10.1.2023 15.52 | Publicerad på svenska 12.1.2023 kl. 14.48
Nyhet

Polisinrättningen i Västra Nyland ger mer information om fallet onsdagen den 11 januari.

Polisinrättningen i Västra Nyland undersöker ett fall där en person dog på lördagskvällen den 7 januari 2023 i köpcentret Iso Omena i Esbo i en situation där väktarna använde maktmedel.

För närvarande har polisen inget nytt att berätta om förundersökningen av fallet. Polisen fortsätter förundersökningen genom att höra personer och inhämta samt analysera videoupptagningar. För närvarande strävar polisen särskilt efter att reda ut de händelser som ledde till situationen. Polisen har ännu ingenting att berätta om resultaten från den rättsmedicinska utredningen av dödsorsaken.

Polisen i Västra Nyland ger mer information om fallet på onsdagseftermiddagen den 11 januari.

Polisen tackar alla som tagit kontakt

Polisen tackar för det stora antalet videoupptagningar som ögonvittnen har skickat in. Observationer och inspelningar som gäller situationen kan fortfarande skickas per e-post till adressen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi eller ringas in till numret 0295 413 031 (telefonsvarare). Om ni har videomaterial som gäller fallet ber vi er meddela oss era kontaktuppgifter så får ni senare anvisningar om hur materialet skickas till polisen.

Brott och utredning Esbo Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland