Polisen har hört ett vittne – iakttagelser och tips begärs fortfarande

Utgivningsdatum 28.11.2022 10.35 | Publicerad på svenska 29.11.2022 kl. 13.20
Nyhet

Utredningen av det brott mot liv som riktats mot en postutdelare och som begicks i Myrbacka i Vanda den 17 november 2022 fortsätter vid polisen i Östra Nyland.

– Polisens begärde i ett pressmeddelande som publicerades den 22 november 2022 den person som besökte ett soptak till ett husbolag på Myrbackavägen 6 under natten då våldsdådet inträffade anmäla sig till polisen. Personen har nåtts och hörts i ärendet som vittne. Hen säger sig ha sett en svartklädd person på gården på natten, berättar kriminalkommissarie Tero Tyynelä.

I det pressmeddelande som publicerades i helgen berättade polisen att den släppt den person som misstänks för brottet, eftersom polisen inte har förutsättningar att fortsätta häktningen. När det gäller personen fortsätter polisen i sin undersökning att utreda kvällens och nattens händelser. 

Vid undersökningen har man redan från början beaktat eventuella andra händelseförlopp. och därför har polisen aktivt bett allmänheten om iakttagelser och tips i anslutning till brottet. Det har kommit in mängder med observationer och tips, men polisen betonar att det fortfarande behövs mer.

– Vi hoppas fortfarande att medborgarna med låg tröskel förmedlar iakttagelser och information som eventuellt kan ha samband med detta allvarliga brott till polisen, säger Tyynelä.
 

Brott och utredning Nyheter Polisinrättningen i Östra Nyland Vanda