Polisen har inrett en förundersökning av olyckan i Bocksbacka

Utgivningsdatum 1.5.2022 10.47 | Publicerad på svenska 27.6.2022 kl. 12.44
Nyhet

Helsingforspolisen misstänker att en 33-årig man körde in i folkmassan i norra esplanaden lördagen den 30 april klockan 19.00. Han misstänks preliminärt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, grovt rattfylleri, vållande av skada, motstånd mot tjänsteman och tredska.

Händelserna började när polispatrullen visade föraren ett stopptecken på norra stranden. Den misstänkte följde inte polisens order om att stanna.

Föraren var på väg mot norra esplanaden, där det fanns gott om människor på grund av första maj. Polisen jagade honom inte.

Den misstänkte körde in i en annan bil vid adress Norra esplanaden 37. Tre personer skadades i olyckan, varav en var misstänkt. Alla skadade fick vård på sjukhus. De sårade målsägandena har redan kommit ut från behandlingen.

Polisen har samlat in massor av videofilmer och ögonvittnen på platsen. Dessutom fortsätter vi att tala med målsägande och vittnen, säger den jourhavande undersökningschefen, kriminalkommissarie Kalle da Silva Gonçalves.

Den misstänkte äventyrade säkerheten för ett stort antal personer som befann sig på platsen. Dessutom kraschade ett stort antal fordon i olyckan.

Brott och utredning Helsingfors Nyheter Polisinrättningen i Helsingfors