Polisen har utrett vansinneskörning i Raseborg

Utgivningsdatum 25.10.2021 11.08 | Publicerad på svenska 25.10.2021 kl. 11.12
Nyhet

Tisdagen 18.10 utförde polisen automatisk hastighetsövervakning på Flemingsgatan i Ekenäs. I samband med att polisen utförde övervakningen körde två motorcyklar provocerande på bl.a. bakhjulet förbi polisens fordon.

Då polisen försökte stoppa motorcyklarna började motorcyklarna med hög hastighet köra förbi simhall, daghem samt skolor. Motorcyklarna framfördes med väldigt hård hastighet både på gång- och cykelbana, utanför vägområdet samt på väg.

Efter händelserna laddades motorcyklisternas video upp i sociala medier där den fick stor spridning. Polisen registrerade på basis av videon en brottsanmälan för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Senare samma vecka kunde polisen gripa två unga män som misstänkta för händelsen. Männen har i förundersökningen medgett sig skyldiga till de misstänkta gärningarna. Förundersökningen är ännu på hälft. Männen har försatts i körförbud och deras motorcyklar och kameror har beslagtagits av polisen.

Händelsetiden var lite efter kl. 13, vilket betyder att en hel del skolbarn just slutat skolan för dagen. Dessutom passerades en kvinna med ett litet barn på väldigt nära håll. I värsta fall kunde det här ha slutat med att något litet barn blivit under motorcykel på gång- och cykelbanan med ödesdigra följder.

− Polisen ser väldigt allvarligt på den här händelsen och vädjar till föräldrarna att prata med sina barn om eventuella följder. Det strängaste stadgade straffet för grovt äventyrande av trafiksäkerheten är 2 år fängelse, konstaterar ärendets undersökningsledare, kriminalkommissarie Mats Sjöholm. 

Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland Raseborg Trafik