Polisen misstänker minderårig för försök till dråp på Lönnrotsgatan

27.9.2021 14.51 | Publicerad på svenska 1.10.2021 kl. 13.34
Nyhet

Vid Helsingforspolisens ungdomsgrupp pågår en förundersökning av ett försök till dråp som inträffade på Lönnrotsgatan på natten på lördagen den 25 september.

Nödcentralen meddelade den misstänkta knivhuggningen till polisen runt klockan tre på natten. Flera polispatruller körde till platsen.

Offret var en cirka 30-årig man som blivit knivhuggen i ryggen. Han fördes till sjukhus för vård.
Polisen fick fast den misstänkte nära gärningsplatsen. En 17-årig pojke misstänks för försöket till dråp.

– Enligt de senaste uppgifterna kände den misstänkte och offret inte varandra från tidigare, berättar undersökningsledaren, kriminalkommissarie Marko Forss. 

Den misstänkte medgav knivhuggningen under förhör

I förundersökningen har det uppdagats att den 17-åriga pojken grälat med den 15-åriga flickan som var i hans sällskap. Flickan började gå bort från pojken. Pojken gick i sin tur och talade med en man som han inte kände från förut. Enligt mannen bad den misstänkte honom om snus eller cigaretter. 

Mannen fortsatt sin väg och upptäckte att pojken börjat följa efter honom. Plötsligt kände mannen ett slag i ryggen. Den misstänkte flydde från platsen. Trots skadorna kunde den målsägande själv ringa till nödcentret för att kalla på hjälp.

Den 15-åriga flickan hade det misstänkta brottsmedlet med sig när polisen tog fast ungdomarna. Enligt polisen hade pojken gett brottsmedlet till flickan. 

– Den misstänkta 17-åringen medgav under förhör att han knivhuggit den målsägande. Som orsaker nämnde han att han varit mycket berusad och grälat med den målsägande. Utifrån förundersökningen verkar det som om han själv börjat grälet, berättar undersökningsledaren Forss.

Knivhuggaren och hans 15-åriga följeslagare misstänks även för narkotikabrott. De hade med sig cirka 50 gram narkotika. Det är troligtvis fråga om amfetamin.

Brott och utredning Helsingfors Nyheter Polisinrättningen i Helsingfors
Polisinrättningen i Helsingfors
brottmål