Polisen önskar alla människor ork i vardagen (video)

Utgivningsdatum 20.4.2020 13.16
Nyhet

Isoleringen av Nyland hävdes den 15 april 2020, men fortfarande lever vi i Finland under exceptionella förhållanden. Polisen hoppas att var och en följer givna anvisningar och begränsningar och undviker närkontakter så att vi så fort som möjligt kan återgå till en normal vardag.

Svåra tider kräver också mentala krafter. Vid 10-tiden fredagen den 17 april publicerade Polisen i Finland och Polisinrättningen i Uleåborg en video på YouTube. Med den videofilmen vill vi ge alla hopp och glädje i livet.

- Vi poliser vill för vår del lindra människors psykiska illamående och ingjuta framtidstro. Om sitt låtval berättar tenoren, äldre konstapel Petrus Schroderus att en strof handlar om att dagen ljusnar och vi får möta en ny dag. Livet fortsätter och tillsammans klarar vi oss över svåra tider.

Polisens arbetsuppdrag visar att ångest, mentala problem, psykiskt illamående och självdestruktivt beteende har ökat. Även om vi ska minimera våra fysiska kontakterna, behöver vi nu allt det mentala stöd vi kan få av varandra. Om de egna krafterna verkar sina, finns det hjälpande tjänster som det lönar sig att kontakta.

Ur polisens perspektiv har människor i regel följt givna anvisningar och bestämmelser. Nu är det viktigt att orka kämpa Länk: https://youtu.be/wAvr7fcVJBE

Nyheter Polisinrättningen i Uleåborg Press meddelande importerat från gamla sidor