Polisen undersöker fall av misstänkt grov misshandel i Gårdsbacka – två män sköts i fötterna

14.7.2021 14.17
Nyhet

På måndagskvällen inträffade en incident på Mikaelskyrkans parkeringsplats i Helsingfors där en cirka 40-årig misstänkt sköt två män i fötterna. De målsägande är cirka 30 år gamla.

Nödcentralen förmedlade på kvällen måndagen den 12 juli ett uppdrag till polisen. Enligt uppdraget slog en man på bilar på Forshagavägen. Flera personer hade kontaktat nödnumret för att rapportera om det som hände.

Flera polispatruller kom till platsen. Nära kyrkan träffade patrullerna på en man som berättade att han blivit skjuten i foten. Också en annan man med ett blödande sår i foten befann sig närheten. Även han uppgav sig ha blivit skjuten. De målsägande var ovilliga att berätta mer om händelserna.

– Polisen fick snabbt reda på den misstänktas identitet. Den misstänkta påträffades och greps onsdagen den 14 juli, berättar undersökningsledaren, kommissarie Tuomas Lindholm.
Händelserna undersöks som två fall av grov misshandel.

Polisen ber om ögonvittnesuppgifter eller tips från andra som vet något om händelserna och tackar på förhand för observationerna. Polisen ber er lämna alla upplysningar på [email protected] eller 050 562 7405.

Brott och utredning Helsingfors Nyheter Polisinrättningen i Helsingfors
Polisinrättningen i Helsingfors
brottmål