Polisen undersöker incident i Jupper i Esbo som två försök till dråp

Utgivningsdatum 7.6.2024 10.23 | Publicerad på svenska 7.6.2024 kl. 15.43
Nyhet

På torsdagen den 6 juni uppstod en incident i Jupper i Esbo, där ett skjutvapen användes. Polisen i Västra Nyland utreder händelsen bland annat som två försök till dråp.

Situationen började cirka kl. 9.40 utanför en affär i Jupper. Polisen misstänker att en fullvuxen man avfyrade ett handeldvapen mot en bil som tillhörde hans sällskap samt i luften och mot en närliggande skogsdunge. Ingen skadades av de avlossade skotten. I närheten av händelseplatsen fanns det några personer som utförde arbetsuppgifter eller var på väg till affären.

Även två andra fullvuxna män som tillhörde samma sällskap var involverade i situationen. En av dem skadades troligen av ett eggvapen. Skadorna är inte livshotande.

De tre männen lämnade platsen med bil. Polisen följde efter sällskapet, som körde med betydande hastighet mot Helsingfors. Till slut körde bilen av vägen i Malmgård i Helsingfors, och polisen grep snabbt alla tre männen.

Förutom de två dråpförsöken, är andra brottsrubriceringar som utreds i förundersökningen orsakande av fara, skjutvapenbrott, grovt äventyrande av trafiksäkerheten samt grovt rattfylleri.

Förundersökningen av fallet är fortfarande i början, bland annat när det gäller förhören, så polisen kan för närvarande inte ge en mer detaljerad beskrivning av händelseförloppet. Till exempel finns det utifrån nuvarande uppgifter ingen koppling till gatugäng.

Under uppdraget fick polisen i Västra Nyland hjälp av patruller från både Östra Nylands och Helsingfors polisstationer.

Brott och utredning Esbo Helsingfors Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland