Polisen utreder äggproblemet i Pargas

Utgivningsdatum 31.10.2023 12.33
Nyhet

Polisinrättningen i Sydvästra Finland har fått in flera brottsanmälningar på skadegörelse, där gärningspersonerna har kastat ägg på egendom i Pargas.

I centrala Pargas har under de två senaste veckorna skett flera skadegörelser där hus, bilar, postlådor och övrig egendom har blivit "äggade".

Polisen har registrerat sammanlagt sex brottsanmälningar om dessa händelser. I de flesta fallen har egendomen främst blivit ned smutsad och klottrig, men i vissa fall har det uppkommit skador som kräver reparation.

I utredningen har det framkommit att gärningspersonerna är ungdomar. Gärningarna har skett under olika tidpunkter och speciellt under veckosluts kvällar. Polisen har misstanke om gärningspersonerna och kan konstatera att det är flera olika ungdoms grupperingar som har utfört skadegörelserna.

Information till polisen, diskussion i hemmet

Pargasborna har aktivt skrivit om händelserna i sociala media. Polisen råd ger ändå befolkningen att inte göra för snabba slutsatser på basis av skrivelser i internet.

Polisen tar gärna emot tips och faktabaserad information om händelserna och de möjliga gärningspersonerna. Tipsen kan skickas till vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Polisen råd ger även föräldrarna att ta en allvarlig diskussion med ungdomarna där hemma, speciellt med de ungdomar som har haft möjligheten att vistas ute på stan på veckosluts kvällarna.

Om det i diskussionerna framkommer att någon ungdom har del i gärningarna så kan man komma och berätta sin delaktighet till Pargas polisstation på torsdag klockan 13–16.

Alla registrerade gärningar är öppna för medling. De flesta målsägande yrkar främst att skadorna städas upp eller ersättning för städning av skadorna.
 

Brott och utredning Nyheter Pargas Polisinrättningen i Sydvästra Finland