Polisen utreder en skottlossning i centrum av Helsingfors

Utgivningsdatum 27.4.2024 12.03 | Publicerad på svenska 3.5.2024 kl. 12.19
Nyhet

Brottsutredningsenheten vid polisinrättningen i Helsingfors utreder en skottlossning som ägde rum på Anttigatan 1 i centrum av Helsingfors den 26 april cirka kl. 04.

Enligt förundersökningen hade händelserna tagit sin början på restaurang Ihku med en verbal dispyt mellan en 54-årig man och en annan i sällskapet från arbetsplatsen.

Enligt uppskattning träffades sällskapet och den 54-årige mannen mindre än en halvtimme senare, kl. 04, utanför restaurangen. Förhörsberättelserna om vad som utspelade sig utanför restaurangen är motstridiga. Incidenten spelades in av en övervakningskamera.

Sannolikt hade det förekommit någon liten knuff i samband med dispyten i restaurangen, men saken avklarades i restaurangen. Utanför restaurangen hade den 54-årig mannen plötsligt dragit fram ett finkalibrigt lovligt vapen som han bar på sig. Under vapenincidenten pekade pipan mot personer som var på platsen. Mannen hade sedan avlossat ett skott mot marken och då hade de närvarande lämnat platsen.

Den misstänkte 54-årig mannen, vars identitet polisen enligt förundersökningslagen inte kan bekräfta, är för närvarande anhållen för brott mot liv och hälsa. Brottsbeteckningarna preciseras under utredningens gång. Personen friges när de nödvändiga förundersökningsåtgärderna har slutförts.

I nuläget finns det inget ytterligare att rapportera i saken. Vid behov informerar polisen närmare när utredningen fortskrider.

Brott och utredning Helsingfors Nyheter Polisinrättningen i Helsingfors