Polisen utreder ett rån i Gäddvik i Esbo

Utgivningsdatum 29.9.2023 13.46 | Publicerad på svenska 29.9.2023 kl. 14.58
Nyhet

Polisen i Västra Nyland utreder ett rån i Gäddvik i Esbo som inträffade tisdagen den 26 september, då två unga personer blev bestulna på kläder och pengar.

Det misstänkta rånet ägde rum omkring klockan 17 nära Sandikas sandplan på Lakvägen. Ungdomarna som misstänks för rånet hade omringat två pojkar i 15-årsåldern och hotat dem med bl.a. misshandel. På så sätt hade de lyckats få det ena offrets jacka och pengar av dem båda. 

Polisen misstänker cirka fem pojkar mellan 14 och 17 år för rån och ber nu personer som möjligen sett händelsen eller vet något om den att höra av sig.  Vid tidpunkten för händelsen bar en av de misstänkta en mörkblå jacka och en annan en grå huvjacka. En tredje hade på sig en röd tröja. Observationer kan meddelas på e-postadressen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi eller per telefon 0295 413 031 (svarare).

Polisen i Västra Nyland har under de senaste veckorna koncentrerat sin övervakning till Gäddvik på grund av oroligheter som förekommit bland unga där. Polisen har i och med övervakningen till exempel lyckats förhindra misshandel av en ung person.

Brott och utredning Esbo Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland