Polisen utreder identiteten och dödsorsaken för en man som hittades drunknad i Lojo

Utgivningsdatum 18.6.2024 15.08 | Publicerad på svenska 18.6.2024 kl. 15.52
Nyhet
En trasig vindjacka i blå och guld med röda detaljder.

Tisdagen den 11.6 hittades en man död vid Lojo sjös strand i Lojo. Polisen i Västra Nyland utreder mannens identitet och dödsorsak.

Mannen, som är mellan 50 och 60 år gammal, hittades i vattnet av en person i Routio-området. Anmälaren ringde räddningstjänsten omedelbart. Myndigheterna dödförklarade mannen.

Kriminalkommissarie Robin Hulden berättar att polisen för närvarande inte misstänker att ett brott är inblandat i mannens död. Till exempel har man inte hittat några tecken på våld mot honom. 

– Förutom att fastställa dödsorsaken utreder polisen mannens identitet. Han hade inga identitetshandlingar och ingen person som matchar mannens signalement har rapporterats försvunnen, säger Hulden. 

Polisen ber allmänheten om information som kan hjälpa till att fastställa mannens identitet. Mannen, som är cirka 199 centimeter lång och har en smal figur, var klädd i en vindjacka (bilden), en blåaktig skjorta, svarta vindbyxor och gymnastikskor.  

Uppgifter om mannens eventuella identitet eller till exempel hans tidigare förehavanden ska anmälas per e-post till vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi eller till journumret 029 541 3031.

Lojo Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland Övervakning och larmverksamhet