Polisen utreder stöldhärvan på fordon i Pargas

Utgivningsdatum 11.7.2022 13.18 | Publicerad på svenska 11.7.2022 kl. 14.38
Nyhet
Mies kävelee talon pihassa reppu selässään.

Flera bilar har blivit stulen i Pargas under de senaste veckorna. Senaste stöld skedde under veckoslutet. Polisen ber publiken om hjälp för att identifiera en man som möjligtvis har någonting att göra med gärningar.

Under juli har Sydvästra Finlands polisinrättning fått sex anmälningar om stulna fordon i Pargas. I samtliga fall har fordon blivit stulen från trädgården inom en radie av cirka tio kilometer från Pargas centrum. Polisen har slutligen hittat alla stulna fordon och utreder fallen som bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel.

Polisen misstänker att mannen i bilden är inblandad i fallen och ber allmänheten om hjälp med identifiering. Alla uppgifter kan skickas till polisen genom e-post vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi eller genom WhatsApp- eller textmeddelande till 050 411 7655.

Lås alltid bilen

Den gemensamma nämnare för de samtliga fallen i Pargas är att alla stulna bilar har varit olåsta och nycklarna har varit inne i bilarna när stölden har hänt. 

Polisen påminner att det lönar sig att låsa bilen alltid – även när bilen står i ens egen gård. Man borde absolut inte förvara nycklarna i bilens närhet. Det är inte heller en bra idé att lämna sådan egendom i bilen som kan intressera tjuvar. 

Brott och utredning Nyheter Pargas Polisinrättningen i Sydvästra Finland