Rusning till tillstånds- och polistjänsterna vid Esbo huvudpolisstation

Utgivningsdatum 2.5.2023 12.44 | Publicerad på svenska 2.5.2023 kl. 14.45
Nyhet

Det är rusning i de förnyade lokalerna som öppnades den 2 maj vid Esbo huvudpolisstation. Kunder som har en bokad tid betjänas normalt, men könummerkunder måste vara beredda på att vänta. Vi rekommenderar besök på närliggande stationer eller, om ärendet inte är brådskande, besök på Esbo huvudpolisstation en annan dag.

Dörrarna till de förnyade kundlokalerna vid Esbo huvudpolisstation har öppnats. Eftersom de flesta tjänster på stationen var stängda i flera dagar på grund av flytten och första maj, är det nu rusning på stationen.

De som kommer till Esbo huvudpolisstation utan tidsbokning måste vara beredda på att vänta. Till exempel måste den som ska lämna in en ansökan om resehandlingar för närvarande vänta upp till tre timmar. Det är också bra för könummerkunder att notera att om man tar sitt könummer som QR-kod, kan man medan man väntar sköta andra ärenden också utanför stationen och följa situationen på sin telefon.

Kunder som har en bokad tid betjänas normalt vid den bokade tiden. De kallas på namnet till ett numrerat servicerum. De som kommer till förhör anmäler sig vid infodisken vid ingången, medan den som har en bokad tid kan gå direkt till väntutrymmet.

Om ärende inte är brådskande rekommenderar vi antingen att kunden besöker Esbo en annan dag eller att hen besöker en annan station. Tillstånds- och polistjänsterna vid polisstationerna i Lojo och Raseborg är öppna vardagar i enlighet med deras normala öppettider. Kyrkslätts tillståndsställe är öppet på måndagar och torsdagar.

Brott och utredning Esbo Lojo Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland Raseborg Tillståndtjänst